دوچرخه سواری کوهستان
دوچرخه سواری کوهستان

دوچرخه سواری کوهستان

سیستم تعویض دنده خودکار دوچرخه با قابلیت تشخیص شیب جاده به همت م


سیستم تعویض دنده خودکار دوچرخه با قابلیت تشخیص شیب جاده به همت محققان ایرانی طراحی شد

دانشجویان مبتکر مهندسی برق کشورمان موفق به طراحی نوعی سیستم دنده تعویض کن خودکار برای دوچرخه شدند که قادر است با استفاده از سنسورهایی که دارد، شیب جاده را تشخیص داده و دنده را به وضعیت مناسب ببرد.

به گزارش خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیستم تعویض دنده خودکار که در یک سیستم کوچک و قابل حمل و نصب روی انواع دوچرخه‌ها طراحی و ابداع شده است با استفاده از انرژی الکتریکی و تبدیل آن به انرژی مکانیکی به صورت الکترو مکانیک و با استفاده از طرح‌های پیاده شده در صنایع خودرو و موتورسیکلت عمل می‌کند که دوچرخه سوار را قادر می‌کند با حداقل نیروی ماهیچه‌یی در کمترین زمان ممکن حداکثر بهر‌ه گیری را از سیستم دوچرخه داشته باشد. مجریان طرح با اشاره به این که سیستم چند دنده‌یی که در موقعیت‌های متفاوت، نسبت‌های انتقال نیرو و سرعت مختلفی را اعمال می‌کند با هدف کاهش خستگی و اتلاف انرژی دوچرخه‌سواران طراحی شده است، خاطرنشان کرده‌اند: سیستمی که در این طرح طراحی شده نسبت به شیب جاده حساس بوده و با توجه به شیب جاده دنده دوچرخه را تعویض می‌کند و با افزودن آن به دوچرخه‌های دنده‌یی باعث می‌شود که تغییر دنده به صورت خودکار و هوشمند انجام شده و دنده دوچرخه همواره در وضعیت مناسب قرار گیرد. این سیستم دارای سه قسمت الکترونیکی، مکانیکی، رایانه‌یی (هوش سیستم) می‌باشد. برای این دوچرخه دو سنسور در نظر گرفته شده است که یکی شیب جاده را به میکرو کنترلر خبر می‌دهد و یکی هم مربوط به دنده دوچرخه می‌باشد که وضعیت فعلی دوچرخه را به میکروکنترلر خبر می‌دهد. به گزارش ایسنا، این سیستم همچنین یک قسمت کنترلی دارد که با توجه به وضعیت سنسورها، کنترل دستی یا خودکار موتور دنده را کنترل می‌کند و در نهایت به موتور دنده دستور دهد که به عقب با جلو حرکت کند تا به وضعیت مناسب برود. وظیفه قسمت کنترل دستی سیستم این است که سیستم را در وضعیت دنده خودکار یا دنده دستی قرار دهد. گفتنی است که محققان این پژوهش امین جوادی نسب، سعید جوان و علی شانه سازان زاده از دانشگاه آزاد واحد دزفول و ابراهیم بهروزیان نژاد از دانشگاه‌ آزاد اسلامی واحد شوشتر و مهنوش واهبی از دانشگاه جامع علمی کاربردی می‌باشند.

جامعه و دوچرخه سواری

جامعه و دوچرخه سواری (1)

 حساسیت و اهمیت ورزش ، سلامتی افراد جامعه ، آلودگی محیط زیست و مشکلات حمل و نقل و ترافیک شهری دستمایه ای شد تا کمیته فرهنگی گروه ورزشی "نیک" آستارا ، سلسله مقالاتی در زمینه ترویج و اشاعه فرهنگ دوچرخه سواری در جامعه و ارتقاء سطح آگاهی عمومی جامعه گردآوری ، تدوین و ارائه نماید .

به نسبت میزان رشد تکنولوژی، از فعالیت‌های عضلانی بشر کاسته شده و زندگی ماشینی و شهری باعث شده است که توجه به ورزش و فعالیت در بین انسان‌ها کم شود. ماشین می‌رود که از خانه تا محیط کار ، انجام کلیه کارهای جسمی را بر عهده گیرد ، قوای عضلانی به مرور تحلیل می‌رود و فشارهای عصبی زندگی ماشینی ، قوای روانی را تحت فشار قرار می‌دهند . جوامع ماشین زده ، خسته می‌شوند و افراد خود را شدیداً در معرض انواع آسیب‌های فردی و اجتماعی قرار می‌دهند. ازسویی آلودگی تولید شده توسط ماشین‌ها و صنایع مختلف ، نه تنها بر روی زندگی انسان‌ها بلکه بر روی زندگی تمام موجودات وآینده زمین نیز تاثیر منفی گذاشته است. به همین علت در سالهای اخیر سلامت جسمی و روحی اقشار مختلف جامعه با انواع بیماری های تنفسی ، قلبی ، گوارشی ، پوستی و روانی و به دنبال آنها افسردگی مورد تهدید قرارگرفته است . استفاده بی رویه از وسایط نقلیه با سوخت های فسیلی هم نه تنها موجبات کاهش ذخایر زیرزمینی و هدر رفتن بودجه قابل ملاحظه ای از کشور را فراهم می آورد بلکه اثرات سوءِ بسیار مخرب و زیانبار و گاهاً جبران ناپذیری را برای جامعه و افراد آن دارد . 

لذا صنعتی شدن جوامع و رشد صنایع در تمام زمینه ها و حرکت با شتاب انسان به طرف ماشینی کردن تمام جنبه های زندگی ، باعث شد عده ای از انسان ها که دغدغه سلامتی انسان ها و محیط زیست در درونشان بود حرکت هایی را در جهت هشدار و گوشزد کردن خطرات و مشکلات ناشی از بحرانی که در آتیه گریبانگیر نسل های آینده بشر خواهد شد ، انجام دهند .


ادامه مطلب و عکس در ادامه مطلب

ادامه مطلب ...